Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2024. Január 12. 08:52, péntek | Helyi

A dombóvári atlétikai pálya felújítását tervezik

A dombóvári atlétikai pálya felújítását tervezik

Tavaly elindult egy folyamat - a DOVASE kezdeményezésével és az önkormányzat támogatásával - a dombóvári atlétikai pálya felújítása ügyében, mely a kor követelményeinek megfelelő létesítmény kialakítását szorgalmazza.

A mostani helyszíni bejárás során Pintér Szilárd polgármester, dr. Képes Lóránt a Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából, Horváth Józsefné a körzet képviselője, Hosszú Sándor Gergely a Szuhay Sportcentrum vezetője, Ingula Tamás a DOVASE elnöke, Fazekas Gáspár és Tarr Imre a DOVASE edzői voltak jelen.

A beruházás szükségessége nem vitatott, hiszen a Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesület (DOVASE) az atlétika sportágban a város kiemelt, valamint a régiónkban is meghatározó, majd 100 éve (1927) működő utánpótlás neveléssel foglalkozó szervezete. A magas szintű szakmai munkának köszönhetően évek óta 80-100 fő között van a rendszeresen edzésre járó, regisztrált, versenyengedéllyel rendelkezők száma, akik közül minden évben korosztályos országos dobogós helyezettel, illetve válogatott keret taggal is büszkélkedhetnek.

A fejlesztés nem csak a DOVASE atlétáinak, hanem más sportág (200-300 fő kosárlabda, labdarúgás, karate, stb.) sportolóinak edzéseihez biztosítana korszerű körülményeket, hozzájárulva a jobb eredmények eléréséhez, a sportág vonzerejének növeléséhez. Ezen felül a létesítmény jelenleg is kiszolgálja a város- és a kistérség közoktatási intézményeit (testnevelés órák), a területi diákolimpia selejtezőit, egyéb civil szervezetek egészséges életmóddal kapcsolatos rendezvényeit, így ezen aktivitások színvonalának növeléséhez is hozzájárulna a létesítményfejlesztés.

A megvalósuláshoz szükséges kormányzati forrás elnyerésében bíznak a dombóvári sportvezetők és Pintér Szilárd polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.