Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2012. Március 20. 14:11, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

A fehér rizs növeli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát

A fehér rizs növeli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát

A fehér rizs hozzájárulhat a 2-es típusú diabétesz kialakulásához – mutattak rá a Harvard Egyetem kutatói. Minden egyes nagy adag tál rizs ugyanis 11 százalékkal növelte a betegség kialakulásának kockázatát.

Az Egyetem kutatói mindezt négy országban, Kínában, Japánban, Ausztráliában és az Egyesült Államokban elvégzett vizsgálatuk alapján állapították meg. Ehhez mintegy 350 ezer embert vizsgáltak 22 éven keresztül, s ez idő alatt 13 ezer személynél alakult ki a 2-es típusú diabétesz.

A szerzők a British Medical Journal című szakfolyóiratban azt írták: 'Úgy találtuk, hogy a fehér rizs vélhetően növeli a kettes típusú cukorbetegség kockázatát, különösen akkor, ha nagyobb mennyiségben fogyasztják, ahogyan azt az ázsiaiak teszik'.

A barna rizsben ugyanakkor olyan tápanyagok, rost, magnézium, vitaminok vannak, amelyek megvédenek a betegség kialakulása ellen – írja a Fox News.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát hétfőn - közölte a rendőrség a police.hu-n.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Nagy István: már 184 millió új fát ültettünk erdeinkben

Tartósan sikerült megfordítani a negatív erdőtelepítési trendet az országfásítási program 2019-es meghirdetésével: az elmúlt öt évben 184 millió új fát ültettünk el

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói