Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2021. Március 16. 16:14, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A hosszú hétvége tűzoltó eseményei Tolna megyében

A hosszú hétvége tűzoltó eseményei Tolna megyében

Öt tűzeset és nyolc műszaki mentés adott munkát megyénk tűzoltóinak a hosszú hétvégén.

Jelentősebb tűzesetek:
Péntek délután egy családi ház padlásán, a támasztó gerendára felfogatott villamos vezeték az összekötésnél túlhevült és meggyújtotta a mennyezetet, amely körülbelül 10 négyzetméteren égett Kaposszekcsőn, a Rákóczi utcában. A tűzesethez a dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a tüzet.

Tamási önkormányzati tűzoltóit riasztották a 65-ös számú főút 63. kilométerszelvényéhez, ahol 200 négyzetméteren szemét égett péntek délután. A tűzoltó raj egy vízsugárral fékezte meg a lángokat.

Iregszemcse külterületérén mintegy 20 négyzetméteren égett a szemét pénteken este. Tamási önkormányzati tűzoltói vonultak a tűzesethez, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett lángokat.

Szombat hajnalban egy harminc négyzetméter alapterületű féltetős fatároló tetőszerkezete és az alatta elhelyezett tűzifa égett Kistormáson, a Kossuth utcában, egy családi ház udvarán. A tűzesethez a szekszárdi és paksi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két gyorsbeavatkozó vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett lángokat.

Jelentősebb műszaki mentések:
Péntek délelőtt Kölesdre, a 6317-es út kilencedik kilométerszelvényéhez riasztották a szekszárdi hivatásos tűzoltókat egy műszaki mentéshez. Egy oldalára borult személygépjárművet áramtalanították a beavatkozó egységek. A gépkocsit egy mezőgazdasági járművel állították a talpára. A forgalmi akadály megszűnéséig teljes útzár volt érvényben.

Egy drótkötéllel húzták ki a sárból majd kísérték az aszfaltozott útig a gyönki önkéntes tűzoltók, azt a dobozos felépítményű járművet, amely hétfő este egy Sárszentlőrinc, Alsópélpuszta felé tartó földúton ragadt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 15:29, péntek | Helyi

Tűzkakas Diáktűzoltó Versenyt rendeztek Kurdon

Szeptember 20-án, péntek délelőtt általános iskolai csapatok mérkőztek meg egymással Kurdon.

2024. Szeptember 19. 16:25, csütörtök | Helyi

Dombóvári győztese van a CineFest Filmfesztivál diákfilm pályázatának

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik díjazottja a dombóvári Juhász Barnabás.

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.