Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Október 09. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A lakáskiadókra is lecsap az adóhivatal?

A lakáskiadókra is lecsap az adóhivatal?

Az eltitkolt jövedelmek között előkelő helyen áll a lakások kiadásából származó bevétel. Talán ez az oka annak, hogy sajtóinformációk szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a jövőben kiemelten foglalkozik a kérdéssel. Az ügy sok települést, főként az egyetemi városokat érinti. Ha sok név van a postaládán, s különösen, ha azok külföldiek - gyanút kelt.

Bár az egyetemi polgárság száma folyamatosan csökken, és az egyetemi központok közelében új lakások épülnek, kifejezetten a külföldi egyetemisták igényeinek a kiszolgálására, a lakáskiadás továbbra is működik.

Viszont nem tudni, hogy miként tudja majd ellenőrizni az adóhatóság az albérleteket. A bama.hu megkeresett több olyan albérlőt, akiknek főbérlője „lebukott”. Az egyik esetben egy internetes hirdetés miatt tudták meg az adóellenőrök, hol van kiadó lakás. A másik példa szerint az lett gyanús, hogy több nevet írtak ki a levelesládára, ez elég volt egy véletlenszerű ellenőrzéshez. De úgy hírlik, egyes esetekben szomszédok, kirakott albérlők vagy éppen más „jóakarók” jelentik be, hogy kiadott szobáról, lakásról tudnak az adott helyen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.