Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2012. Július 05. 18:06, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

A pécsi MSZP rendkívüli vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Zsolnay Porcelánmanufaktúra ügyében

A pécsi MSZP rendkívüli vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Zsolnay Porcelánmanufaktúra ügyében

Rendkívüli vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi az MSZP Pécsi Szervezete a Zsolnay Porcelánmanufaktúra ügyében – jelezte a párt helyi szervezete sajtóközleményben csütörtökön.

A szervezet szerint a kisebbségi tulajdonos „Manufaktúra - Befektető Kft. függetlenül tulajdonosa változásától több mint kettő és fél éve potom pénzért használja a Zsolnay-gyárat, és közben nem teljesítette fizetési kötelezettségét” – áll a közleményben. Ez a párt szerint felveti a közreműködők büntetőjogi felelősségét. Az MSZP ezért rendkívüli vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi, és felszólítja a többségi tulajdonos Pécs Holdingot, hogy azonnal tegye meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy „ami a Zsolnayé volt, az maradjon is az ő birtokában”. A Közgép csütörtökön arról tájékoztatott, hogy jelképesen egy forintért kínálja visszavásárlásra Pécsnek a Zsolnay kisebbségi részvénycsomagját, mert úgy látja: ellehetetlenült a nagy múltú cég üzleti stratégiájának megvalósítása. Jelezte ugyanakkor, hogy nem kéri vissza a várostól azt a 400 millió forintot, amelyet saját forrásaiból a gyár megmentésére fordított. A pécsi polgármesteri kabinetiroda a nap folyamán közleményben jelezte: Pécs elfogadja a Közgép Zrt. ajánlatát és egy forintért visszavásárolja a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. kisebbségi részvénycsomagját. Páva Zsolt polgármester (Fidesz) szintén közleményt adott ki, amelyben aláhúzta: „Pécs megőrzi a Zsolnay Porcelánmanufaktúra felhalmozott értékeit”. A Közgép 2011 májusában, a Manufaktúra-Befektető Kft. megvásárlásával jutott hozzá közvetve a Zsolnay 49 százalékos tulajdonrészéhez, amellyel elsődleges szándéka a porcelángyár egyedülálló örökségének megmentése, a magyar értékek, munkahelyek megőrzése volt.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 16. 10:33, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 16. 10:27, vasárnap | Belföld

Három hét van a választási plakátok eltávolítására

Még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és EP választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u