Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Április 04. 20:30, szerda | Helyi
Forrás: Polgármesteri Hivatal, Dombóvár

A szennyvíztelepnél folytatódik a csatornaprogram

A szennyvíztelepnél folytatódik a csatornaprogram

Második üteméhez érkezett a dombóvári szennyvízprogram. Aláírták a szennyvíztelep felújítására és bővítésére vonatkozó vállalkozói szerződést. Kezdődnek a helyreállítási munkálatok és a csatornarákötések.

A Dombóvár Térségi Szennyvízkezelési Önkormányzati Társulás elnöke, Kerényi Zsolt (jobbról) a beruházásról tartott tegnapi sajtótájékoztatón elmondta: a szennyvíztelep bővítése és felújítása a kiviteli tervek elkészültét követően, két hónap múlva kezdődik. Hévizi János (balról), az Aktív Kft. vezetője, a kivitelezést végző konzorcium nevében hozzáfűzte: a munka egy évet vesz igénybe, a kétszer hat hónapos próbaüzem után a projekt befejezése két év múlva várható. A beruházás értéke meghaladja az 500 millió forintot.

Bacsa Pál, az ERAG mérnök konzorcium vezetője a csatornázás aktuális kérdéseiről szólva elmondta: április 5-én kezdődik az utak, árkok, kocsibejárók teljes körű helyreállítása. Kedvező időjárás esetén ez kb. másfél hónapot fog igénybe venni. Megindulnak az új rákötések is. Az újdombóvári városrészben április 23-tól köthetnek rá a lakosok a csatornára, a tüskei és szőlőhegyi részen pedig április 30-tól.

Mint ismert: a 2,4 milliárd forintos beruházás 85 százalékát az Európai Unió finanszírozza. A projekt három részből áll, a dombóvári csatornahálózat kiépítése mellett Attalában is kiépítik a szennyvízcsatornát, valamint a szennyvíztelep bővítését és felújítását is elvégzik. A Dombóvár térségi szennyvízelvezetés kiépítése projekt 2013 júliusáig tart.

Fotó: Városháza, Dombóvár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!