Városlista
2020. május 25, hétfő - Orbán

Hírek

2020. Május 22. 11:04, péntek | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata, fotó: https://www.freepik.com/free-photo/children

A veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek az óvodák és a bölcsődék május 25-től

A veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek az óvodák és a bölcsődék május 25-től

A dombóvári gyermekek nevelése és gondozása immár teljes egészében visszatér a rendes kerékvágásba mindegyik városi óvodai, bölcsődei csoportban – immár létszámkorlátozás nélkül.

Tisztelt Dombóvári Szülők!

Az óvodák és a bölcsődék újranyitásáról is rendelkező kormányrendelet értelmében 2020. május 25-étől a főváros területén kívül működő óvodáknak és bölcsődéknek a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben kell működniük, a gyermekeket az óvodai nevelésben, illetve a bölcsődei ellátásban való részvétel jogszabályi feltételei szerint kell fogadni.

Mindezek alapján a dombóvári gyermekek nevelése és gondozása immár teljes egészében visszatér a rendes kerékvágásba mindegyik városi óvodai, bölcsődei csoportban – immár létszámkorlátozás nélkül –, valamint a dombóvári Biztos Kezdet Gyerekház is újból várja délelőttönként a kicsiket.

Higiéniai szempontok alapján az intézményvezetők a gyermekek érkezését, illetve elvitelét érintően hozhatnak kötelező intézkedéseket, illetve a rendelkezésük szerint kell igazolni a mulasztást, amennyiben a szülő a veszélyhelyzet miatt még nem kívánja közösségbe bocsátani a gyermekét.

A jogszabály szerint az óvodák és a bölcsődék 2020. augusztus 31-éig legfeljebb két hétre zárhatnak be. Dombóvár Város Önkormányzata a fenntartásába tartozó óvodák és a bölcsőde esetében csak indokolt esetben fog élni ezzel a lehetőséggel, de a gyerekfelügyelet a zárvatartás idején is biztosított lesz.

Ezúton is köszönöm a rendkívüli időszakban tanúsított türelmüket és együttműködésüket.

Pintér Szilárd
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 25. 14:13, hétfő | Helyi

Tűzesetek és a viharos szél adott munkát a hétvégén a tűzoltóknak

Két tűzesethez és fakidőléshez kellett vonulniuk a dombóvári tűzoltóknak.

2020. Május 25. 08:52, hétfő | Helyi

A héten új fellépőkkel folytatódik a térzene Dombóváron

A Swing Ladies és a Vivat Bacchus Dombóváron

2020. Május 24. 19:58, vasárnap | Helyi

Két és fél kilogramm kokain volt egy Pécsen balesetet szenvedő motoros hátizsákjában

A közlemény szerint Pécs határában, a 66-os úton szombat délután ütközött egy személyautó és egy motoros, miután az autót vezető férfi lefékezett, és járművébe a mögötte haladó motoros beleszaladt.

2020. Május 24. 12:00, vasárnap | Helyi

Először haladta meg a gyógyultak száma az aktív fertőzöttekét Magyarországon

- közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a szombati online sajtótájékoztatón.