Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Augusztus 10. 16:47, hétfő | Helyi
Forrás: http://www.police.hu

Apáczais diákjárőrök érték tetten a tolvajt

Apáczais diákjárőrök érték tetten a tolvajt

A szabadidőben lévő diákjárőröknek 2015. augusztus 6-án egy siófoki strandon feltűnt egy gyanús személy, aki a fürdőzők hátrahagyott csomagjait figyelte.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, dr. Jávorszkyné dr. Molnár Magdolna r. alezredes irányításával a nyári szezonban Siófokon, Balatonföldváron, Balatonszárszón és Balatonlellén működnek Bűnmegelőzési Irodák összesen 200 diák részvételével, valamint a Marcali és Fonyódi Rendőrkapitányságok illetékességi területén további 60 diák vesz részt a Balaton-parti bűnmegelőzésben. A program célja a bűncselekmények megelőzése, a helyi lakosság és a turisták biztonságérzetének növelése, valamint a bűncselekmények áldozatainak segítése.

A dombóvári Apáczai Csere János Szakközépiskola és Kollégium szabadidőben lévő diákjárőreinek 2015. augusztus 6-án egy siófoki strandon feltűnt egy gyanús személy, aki a fürdőzők hátrahagyott csomagjait figyelte. A fiatalok ezt követően szemmel kísérték a nő mozgását, aki kisvártatva egy parton lévő pléd alól kivett egy táskát, amiből készpénzt tulajdonított el. A lopásról egyikük fényképfelvételt is készített. A történtekről a diákok azonnal értesítették összekötőjüket, Wolf Csilla c. r. főtörzszászlóst, a Siófoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadóját.

A rendőrök a bejelentést követően rövid időn belül a helyszín közelében elfogták a 45 éves helyi asszonyt, akinél megtalálták az eltulajdonított készpénzt. Az egyenruhások D. G. Szilviát előállították a rendőrkapitányságra, majd meghallgatását követően tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési őrizetbe vették.

A Siófoki Rendőrkapitányság vezetője, Király Richárd r. alezredes 2015. augusztus 7-én köszönetét fejezte ki a Bűnmegelőzési Centrum diákjainak, akik segítségével elfogták a gyanúsítottat.

A hasonló bűncselekmények megelőzése érdekében kérjük, fogadja meg a rendőrség tanácsait:

- A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyakat, bankkártyát, iratokat hagyja otthon!

- Csak szükséges mennyiségű készpénzt vigyen magával a strandra!

- Mobiltelefonját, fényképezőgépét, kameráját, gépkocsijának kulcsait ne hagyja őrizetlenül, használja az értékmegőrzőket!

Címkék: lopás, rendőrség, strand

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!