Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Július 09. 08:16, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Deutsch Tamás: történelmi pillaant a Patrióták Európáért képviselőcsoportjának megalapítása

Deutsch Tamás: történelmi pillaant a Patrióták Európáért képviselőcsoportjának megalapítása

Történelmi jelentőségű pillanat érkezett el az európai politikában azzal, hogy 84 európai parlamenti (EP-) képviselő részvételével 12 ország pártja létrehozta a Patrióták Európáért képviselőcsoportját -

- jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője Brüsszelben hétfőn.

Deutsch Tamás, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően magyar újságíróknak nyilatkozva közölte, a Fidesz elnökének, az Osztrák Szabadságpárt elnökének és a cseh ANO elnökének a kezdeményezésére, a patrióta kiáltvány kibocsátását követően létrejött pártcsoport a szabad, a független, a saját lábára álló Európáért fog cselekedni.

A fideszes politikus hangsúlyozta: a júniusban tartott európai parlamenti választásokon szavazó több mint kétmilliónyi magyar állampolgár támogatása jelentős erőt biztosít a magyar jobboldalnak, a polgári nemzeti kereszténydemokrata tábornak. Húszmilliónál is többen voltak azonban azok, akik a Patrióták Európáért frakciójának politikusaira, az európai politikában a gyökeres változást célzó program megvalósítására szavaztak - hívta fel a figyelmet.

A pártcsoport politikusai tudnak és hajlandóak is tenni a szabadság és a béke, az európai keresztény örökség megőrzéséért és egy versenyképes, élhetőbb, erős nemzetállamokra épülő, erős Európáért.

"Mi a nemzetek Európájában gondolkodunk. Meg fogjuk állítani az illegális migrációt európai szinten, és meg fogjuk védeni Európát és az európaiakat" - fogalmazott.

Deutsch Tamás emlékeztetett arra, hogy július elsejével Magyarország átvette az Európai Unió Tanácsa soros elnöki feladatait, és - mint kiemelte - lendületesen kezdett munkához. Orbán Viktor miniszterelnök békemissziójára utalva kijelentette: tenni kell a békepárti fordulat érdekében. A békemisszió lendületet ad annak a szándéknak, hogy végre békét lehessen teremteni - tette hozzá Deutsch Tamás.

Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke, akit az újonnan megalakult pártcsoport EP-frakciója első alelnökének választott, történelmi napnak nevezte a Patrióták Európáért frakció megalapítását, és arra hívta fel a figyelmet, hogy az "új és erős frakció" az Európai Parlament harmadik legnagyobb frakciója lett.

Kijelentette: az európai parlamenti választások eredménye azt mutatja, hogy a szavazók változást akarnak Európában. Véget akarnak vetni annak, hogy a brüsszeli bürokrácia elfogadhatatlan politikai paktumokat köt, és mindent megtesz erejének és befolyásának megtartásáért.

Hangsúlyozta: a Patrióták Európáért változást akar. Olyan Európát akar, amely a béke és a szabadság pártján áll, amely kimondja, hogy nem kér az illegális bevándorlásból és meg tudja védeni Európa külső határait. Kimondja továbbá, hogy meg kell őrizni Európa versenyképességét, és azt, hogy elég a brüsszeli centralizmusból. A patrióták frakciója kimondja azt is, hogy tiszteletben kell tartani egymás szuverenitását és nemzeti érdekeit - húzta alá.

A fideszes politikus reményét fejezte ki, hogy az új frakció erősödni fog az elkövetkező időszakban, és fontosnak nevezte az együttműködést más konzervatív jobboldali frakciókkal. Szavai szerint csak így lehet valódi változást elérni az Európai Parlament struktúráiban és gondolkodásmódjában.

A Partióták Európáért több mint egy projekt, több mint egy frakció, több mint egy szövetség. A Patrióták Európáért egy testvéri együttműködés - tette hozzá nyilatkozatában Gál Kinga.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t

2024. Július 19. 08:16, péntek | Belföld

Szombatról elhalasztották a Balaton-átúszást

Csütörtökön a szervezők elhalasztották a szombatra tervezett Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Belföld

Pénteken és vasárnap napos, szombaton felhős idő várható

Pénteken és vasárnap napos, meleg idő lesz, de szombaton előbb a Dunántúlon, majd később a középső országrészben is felhős idő várható, néhol esővel

2024. Július 19. 08:13, péntek | Belföld

Rétvári Bence: elfogadhatatlan, ami a szolnoki kalandparkban történt

Elfogadhatatlan és felháborító az, ami a szolnoki kalandparkban készült videón látható - közölte Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön az MTI-vel.