Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2024. Május 07. 08:24, kedd | Helyi

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Buzánszky Jenő 99 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én született Újdombóváron.

Az évforduló alkalmából Dombóvár Város Önkormányzata megemlékezést szervezett a futball legenda tiszteletére, illetve május 4-én délelőtt a Szuhay Sportcentrumban a Buzánszky Jenő Emléktornán öt csapat mérkőzött meg egymással.

A Dombóvári Rendőrkapitányság, a Dombóvári Tűzoltóság, a Dombóvári Vasutasok, a Dombóvári Edzők és a DOMOBIL csapatainak barátságos mérkőzései után az alábbi végeredmény született:

Négy győzelemmel a Dombóvári Edzők vihették el az első helyezettnek járó kupát. Szoros küzdelemben második lett a Dombóvári Vasutasok csapata, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott a Dombóvári Rendőrkapitányság csapata, negyedikek a Dombóvári Tűzoltók, ötödik helyen a DOMOBIL csapata végzett.

Az ünnepséget megtisztelte ifj. Buzánszky Jenő és id. Lomnici Zoltán az Aranycsapat Testület elnöke. Szabó Csaba, a Dombóvári Sportszövetség elnöke ismertette Jenő bácsi életútját, kiemelte, igazi példakép a mai fiatalok számára is, hiszen sportpályafutásával bebizonyította, hogy egy kis városból is lehet országos és nemzetközi sikereket elérni.

Pintér Szilárd polgármester Horváth Józsefné és Gyarmati Éva képviselőkkel, ifj. Buzánszky Jenő és id. Lomnici Zoltán, valamint Szabó Csaba és dr. Szenyéri Zoltán helyeztek el koszorút a Szuhay Sportcentrumban található Buzánszky Jenő-szobornál.

A műsorban közreműködött a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium két diákja, Szép Adrienn és Mészáros Georgina.

Címkék: buzánszky jenő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 15:59, vasárnap | Helyi

Középiskolások Buzánszky Jenő Emléktornája Dombóváron

A Buzánszky Jenő Sportkomplexum 2022-ben átadott műfüves pályáján ismét megrendezésre került a legendás dombóvári futballista tiszteletére a középiskolások tornája.

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.