Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Május 11. 06:00, péntek | Helyi
Forrás: dr. Kriston Vízi József

Egyetemi humor az Asztaltársaság terítékén

Egyetemi humor az Asztaltársaság terítékén

Május második szerdájának kora estéjén találkozott a város szívében ismét a Hotel Dombóvár Baráti Asztaltársaság, amely ezúttal Dr. Kerekes László maga szerkesztette félórájának örvendhetett.

A kívül és belül egyaránt napsütötte kedélyben megmártózó polgári közösség számára az agilis tag, kórházunk tekintélyes főorvosa a jó harmincöt évvel ezelőtt telt és töltött egyetemi évek során keletkezett hallgatói folklór terméséből válogatott.

A kacagtató, egyúttal emberséges humorral átszőtt kari esték, professzorokat sem kímélő, de sosem durva klasszikus átiratok vagy alkalom szülte prózai tréfák közül kiemelkedett A Dumánál címmel egy kedves József Attila-parafrázis. Tréfás szómagyarázatok, bökversek kerültek elő a kissé megkopott dossziéból, az abban féltve őrzött Medikus Híradó lapjairól.

Ezt követően a Háznagy, Gerber István emlegette föl a mérnöki szakma hasonlóan gazdag tárházát, amit persze a többi szakma képviselői is lelkesen gazdagítottak. A jól megérdemelt szellemi munkával megdolgozott rekeszizmok pihentetésére már csak a beszélgetést és a barátságot serkentő vacsoramenü volt hátra Bank István és étekfogó csapata jóvoltából.

Az Asztaltársaság tagjai legközelebb a Napsugár Áruház közelgő évfordulós program-kavalkádját ünneplik meg együtt a júniusi találkozót megelőzően.

Szöveg és fotók: kristonvízi. További képekért kattintson a lenti felvételre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.