Városlista
2024. június 7, péntek - Róbert

Hírek

2014. Január 07. 12:02, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Ellenzéki egyeztetés - Horváth Csaba: nem Gyurcsány Ferenc kedvéért kezdjük el a tárgyalásokat

Ellenzéki egyeztetés - Horváth Csaba: nem Gyurcsány Ferenc kedvéért kezdjük el a tárgyalásokat

Nem Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke kedvéért kezdődnek újra a tárgyalások az ellenzéki pártokkal - mondta Horváth Csaba az MSZP alelnöke egy más témában tartott keddi budapesti sajtótájékoztatón.

A szocialista politikus arra a kérdésre, nem kínos-e a nekik, hogy az Együtt-PM-mel kötött, már lezárt megállapodást újranyitják, gyakorlatilag újraírják Gyurcsány Ferenc kedvéért, arról beszélt, nem az ő kedvéért kezdik el a tárgyalásokat, és a megállapodást nem is írják újra.
Arra hívta fel a figyelmet, hogy a "demokratikus oldal palettáján még több olyan szereplő is található, akik érdemi politikai hozadékkal rendelkezhetnek".
Jelezte, a tárgyalások megkezdésével ahhoz a korábbi álláspontjukhoz tértek vissza, amely szerint olyan szélesre szeretnék az együttműködést tárni, ami garantálja a tavaszi kormányváltást és a baloldali karakterű program megvalósulását.
Az MSZP alelnökének több, az ellenzéki szövetség jövőjét érintő kérdést tettek fel az újságírók, így például, hogy Gyurcsány Ferenc lehet-e közös miniszterelnök-jelölt, rajta lehet a közös listán, valamint azt, hogy a tárgyalássorozat érintheti-e az MSZP budapesti egyéni képviselőjelöltjeit, de Horváth Csaba egyikre sem válaszolt.
Azt mondta, hétfőn a delegáció széles körű felhatalmazást kapott arra, hogy érdemi tárgyalásokat folytasson a lehetséges szereplőkkel a szövetség építésére, kiszélesítésére, és ez a folyamat kedden meg is kezdődik. Hozzátette: bízik abban, hogy a következő napokban a végére is érnek.
Arról is beszélt, hogy az MSZP-t a tárgyalásokon a korábbi tárgyalóküldöttség, a kampánystáb tagjai képviselik, és a delegáció állandó tagja lesz Mesterházy Attila pártelnök.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 07. 08:47, péntek | Belföld

KSH: 6,4 százalékkal nőtt az ipari termelés áprilisban

2024 áprilisában az ipari termelés volumene 6,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, míg munkanaphatástól megtisztítva 2,4 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól

2024. Június 07. 08:46, péntek | Belföld

Visszalép a Fidesz jelöltje Budapesten!

Szentkirályi Alexandra visszalép a főpolgármester-jelöltségtől, és támogatóit arra kéri, szavazzanak Vitézy Dávidra. A Fidesz-KDNP jelöltje ezt pénteken reggel jelentette be közösségi oldalán.

2024. Június 07. 07:18, péntek | Belföld

Nagy Márton: visszaszereztük, újra magyar kézben a reptér

Visszaszereztük, újra magyar kézben a reptér - jelentette be Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter csütörtökön a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye szerint.

2024. Június 07. 07:13, péntek | Belföld

Átadták a Kalocsa és Paks között épült új Duna-hidat

Átadták a Kalocsát és Paksot összekötő, Tomori Pál egykori kalocsai érsekről, hadvezérről elnevezett új Duna-hidat, valamint a hozzá kapcsolódó 512-es főút új szakaszát csütörtökön.