Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Március 22. 18:39, hétfő | Bulvár
Forrás: infovárosok

Erősport: Juhász Péter lett a CESA téli liga összetett bajnoka - VIDEÓ

Erősport: Juhász Péter lett a CESA téli liga összetett bajnoka - VIDEÓ

A mádi tűzoltó a döntő fordulót két ponttal nyerte első számú kihívója, Molnár Zsolt előtt.


Juhász Péter lett a CESA téli liga összetett bajnoka, miután a záróhétvégén is az élen zárt, így pedig négy állomásból hármon sem talált legyőzőre. A ceglédi fináléban két ponttal múlta felül elsőszámú riválisát, Molnár Zsoltot. Cegléden két kategóriában összesen 22 erősember mérte össze tudását.

Miután Molnár Zsolt behúzta a harmadik fordulót és így két pontra faragta az összetettbéli hátrányát, rendkívül izgalmas döntőre volt kilátás Cegléden. A finálé hozta is a remélt izgalmakat, rögvest az első számot, a kamionhúzást azt a Sebestyén János nyerte, aki harmadiknál rosszabb helyen egyik fordulóban sem végzett, mégis csak matematikai esélye maradt arra, hogy a végső győzelemért is harcba szálljon. A két nagy rivális közül Juhász Péter második, Molnár Zsolt negyedik lett a nyitófeladatban.



A nyomósoron már a fő esélyesnek számító Juhász volt a legjobb, mindössze 16.69 másodperc alatt teljesítve a 65 kilogrammos egykezes-, a 108 kilós Apolló- és a 116 kilós lengőnyomást. Molnár Zsolt sem akarta elengedni az arannyal kapcsolatos reményeit, a harmadik számban, azaz a bárdtartásban magabiztosan, 85,53 másodperces idővel zárt az élen, ráadásul ebben a számban Kovács Ferenc is megelőzte Juhászt, így a hajrához közeledve ismét egy pontra olvadt a különbség a két versenyző között.

A lépcsőre pakolás viszont ismét Juhász Péternek ment a legjobban, a kacsajárásban előbb 10 méteren át cipelt 150 kilós, majd öt méteren át vitt 200 kilós súlyt 14,18 másodperc alatt pakolta fel a 40 centiméter magas lépcsőre. Ezzel az összetett sorsa lényegében eldőlt – az utolsó forduló ugyan másfélszeres szorzóval esett a latba, de Molnárnak még így is arra lett volna szüksége, hogy legalább két hellyel megelőzze Juhászt a Aquarell-kupán. Ehhez pedig Sebestyén Jánosnak is legalább hét pontot kellett volna hoznia a mádi tűzoltón, aki így nem végezhetett volna a 9. helynél előrébb az utolsó számban.


Ez nem történt meg, Molnár Zsolt ugyan a leggyorsabb lett a hordópakolásban, sőt, Boros Adrián is megelőzte Juhászt, ám utóbbi számára a harmadik hely is elég volt ahhoz a számban ahhoz, hogy a végelszámolásnál az élen végezzen – mind Cegléden, mind összetettben.

„Kiegyensúlyozott, szoros verseny volt, és ez elmondható az egész sorozatról – mondta Juhász Péter a Prémium Média érdeklődésére. – A kamionhúzás meglepett, kivételesen elégedett voltam a saját húzásommal is, főleg úgy, hogy Trencsányi Patrikot és Molnár Zsoltot is meg tudtam előzni benne, akiknek általában sokkal jobban megy ez a feladat. Ami még szintén meglepetés számomra, az a bárdtartás volt: ez az egyik gyengeségem, önmagamhoz képest mégis nagyon jól ment. Molnár Zsolti ugyan vastagon elvert, de nem is tudom, volt-e bármikor ilyen jó időeredményem, mint ez a mostani majdnem 76 másodperc. Az utolsó szám előtt már tudtam, hogy nagyon-nagy hibát kell elkövetnem ahhoz, hogy ne jöjjön össze az első hely. Ilyenkor az ember akaratlanul is kienged kicsit, nem is volt tökéletes a technikám a hordópakolásban. Ezek lehet nem nagy hibák, de én mégis úgy élem meg, remélhetőleg ebben is sikerül fejlődni a következő időszakra.”

„Egyelőre nincs meg az összetett elsőségért járó serleg helye, de biztos, hogy frekventált helyet kap majd. Viszont arra is kell figyelni, hogy maradjon hely újabbaknak. Szeretném, ha az idei egy minden korábbinál eredményesebb év lenne, és tudnék még szép sikereket elérni – felelte a kérdésre, hová kerül a CESA téli liga bajnoki trófeája a gyűjteményében. – Remek kezdeményezés volt a sorozat, kisebb súlyokkal ugyan, de a versenyzés motivációt adott arra, hogy télen se álljunk le. Ami hiányzott, az a nézők jelenléte. Számomra még mindig nagyon furcsa, hogy szurkolók nélkül kell versenyeznünk. Bízom abban, hogy a Prémium-ligára változik majd a helyzet” – tekintett előre Juhász Péter.

A B-csoport szintén nagy izgalmakat hozott, Stephane Mounier pontegyenlőség mellett több részelsőséggel nyerte a kategóriát Vass Istvánnal szemben a zárófordulóban. Összetettben azonban így sem tudta megelőzni zichyújfalui Vasst.



CESA TÉLI LIGA
4. FORDULÓ, AQUARELL HOTEL (CEGLÉD)

A-CSOPORT
1. Juhász Péter 50
2. Molnár Zsolt 48
3. Sebestyén János 41
4. Boros Adrián 41
5. Kovács Ferenc 29
6. Dezső Martin 25
7. Boros Szabolcs 25
8. Borovszky Norbert 22
9. Szegi Attila 19
10. Trencsányi Patrik 13
11. Ledeczky Sándor 13

Végeredmény: 1. Juhász Péter (44 pont, 3 győzelem), 2. Molnár Zsolt (40,5 pont, 1 győzelem), 3. Sebestyén János (37 pont)



B-CSOPORT
1. Mounier Stephane 52
2. Vass István 52
3. Locskai József 43
4. Jancsovics Tivadar 37
5. Kocsis Kázmér 35
6. Dávid János 26
7. Zsilák Szilveszter 23
8. Zsámbok Zsolt 19
9. Darázs Sándor 13
10. Petes-Varga Dániel 11
11. Major Lóránt 9
Végeredmény: 1. Vass István (43,5 pont, 3 győzelem), 2. Mounier Stephane (39 pont, 1 győzelem), 3. Jancsovics Tivadar (34,5)

Címkék: erősember, erősport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára