Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Április 04. 10:30, szerda | Helyi
Forrás: Erdősné Fedeles Zita/APOK Belvárosi Általános Iskola

Frühlingsfest a Belvárosi Általános Iskolában

Frühlingsfest a Belvárosi Általános Iskolában

A dombóvári iskola a lehetőségek széles skáláját kínálja diákjai tehetségének kibontakoztatására, megmutatására. Ilyen volt a német nemzeti tagozatosok színes műsora is március 29-én.

A Belvárosi színvonalas rendezvényeinek sorában legutóbb tavaszi fesztiválon léptek fel a német nemzetiségi tagozatosok szülők, pedagógusok és érdeklődő gyerekek előtt.

Az elsősök verses-táncos bemutatóját a másodikosok vidám népi gyermekjátéka követte, majd a magyarországi németek tájszólásában mondókát adtak elő. Horváth Adrienn verset, Boda Flóra pedig történetet mondott el. A műsorszámokat Német Margaréta konferálta. A negyedik osztályosok német néptáncát követően a harmadikosok eljátszották Piroska történetét jó adag humorral fűszerezve. A fiúk és a lányok csalogatták a tavaszt, ami a lányok szerint csupa jót ígér, míg a fiúk elképzelése szerint bolondos, mint az áprilisi időjárás.

A jó hangulatú tavaszi gálára a gyerekeket Gyenei Zsuzsanna, Märcz Tünde, Tímárné Szücs Szilvia és Schwarcz Anikó készítette fel. Az aula tavaszi dekorálásában a német tagozatos gyerekek és Dörnyei Szilárdné vezetésével a rajzszakkörösök vettek részt.

Erdősné Fedeles Zita

További fotókért kattintson a lenti képre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!