Városlista
2020. május 25, hétfő - Orbán

Hírek

2020. Május 22. 11:49, péntek | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Hárommilliárd forintból épülhet új sportcsarnok Dombóváron

Hárommilliárd forintból épülhet új sportcsarnok Dombóváron

Újabb mérföldkőhöz érkezett az új Dombóvári Szabadidős- és Sportcentrum megvalósulásának terve, mellyel kapcsolatban szakmai egyeztetésre került sor május 21-én Dombóváron.

Dr. Wladár Sándor a MÚSZ elnökének és Rózsa Norbert olimpiai és világbajnok mellúszó mai látogatásának nem titkolt célja, hogy egy lépéssel közelebb kerüljünk a városnak tett egyik legnagyobb ígéretem megvalósításához. A projekt nem az első és nem is az utolsó abban a sorban, amely nem csak kampányígéret marad.

Szakmai egyeztetést tartottunk ma a Dombóvári Szabadidős- és Sportcentrum megvalósításáról. Potápi Árpád János a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy március elején miniszterelnöki egyeztetésén jóváhagyást nyert a dombóvári terv és bízik abban, hogy 2022 májusáig elkészülhet az új sportkomplexum. Dr. Wladár Sándor a Magyar Úszó Szövetség elnöke megnyugtató információkkal érkezett. Beszélt a kormány céljairól, amelybe teljesen illeszkedik a város terve és a szövetség is a megvalósítás mellett fog lobbizni. Rózsa Norbert olimpiai- és világbajnok úszó biztosította Pintér Szilárd polgármestert és Kerényi Zsolt alpolgármestert arról, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy itt, szülővárosában végre megépülhessen az új uszoda. Csike Tamás a Tamási Tankerület igazgatója és Dömötör Csaba a Szekszárdi Szakképzési Centrum kancellárja is részt vett a megbeszélésen, hiszen a két középiskola is érintett a projektben.

Talán a mai napon a legboldogabb Zemán Zoltán a Dombóvári Sportiskola Egyesület elnöke volt, aki elmondta, hogy nagyon örül a kezdeményezésnek, mert végre méltó körülmények között edzhetnek majd a gyerekek.

Abban az összes jelenlevő egyetértett, hogy ritkán születnek kivételes tehetségek, azonban a mindennapi sportoláshoz és az úszás alapjainak elsajátításához elengedhetetlenek a megfelelő körülmények, hiszen a legfontosabb az egészségünk megtartása és az egészséges életmódra nevelés a mai fiatalok számára.

Pintér Szilárd
polgármester

A Tolnatáj Televízió összefoglalója a képre kattintva látható.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 25. 14:13, hétfő | Helyi

Tűzesetek és a viharos szél adott munkát a hétvégén a tűzoltóknak

Két tűzesethez és fakidőléshez kellett vonulniuk a dombóvári tűzoltóknak.

2020. Május 25. 08:52, hétfő | Helyi

A héten új fellépőkkel folytatódik a térzene Dombóváron

A Swing Ladies és a Vivat Bacchus Dombóváron

2020. Május 24. 19:58, vasárnap | Helyi

Két és fél kilogramm kokain volt egy Pécsen balesetet szenvedő motoros hátizsákjában

A közlemény szerint Pécs határában, a 66-os úton szombat délután ütközött egy személyautó és egy motoros, miután az autót vezető férfi lefékezett, és járművébe a mögötte haladó motoros beleszaladt.

2020. Május 24. 12:00, vasárnap | Helyi

Először haladta meg a gyógyultak száma az aktív fertőzöttekét Magyarországon

- közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a szombati online sajtótájékoztatón.