Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2014. Április 23. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Így csökkenthetők a pollenallergia tünetei

Így csökkenthetők a pollenallergia tünetei

Ahogy az idő melegszik, úgy jönnek elő az allergiás tünetek, amelyek elkerülésére a legjobb módszerek a gyógyszeres kezelés, az immunterápia és végső de nem utolsó sorban a pollennek való kitettség csökkentése. Van azonban néhány egyszerű, életmódbeli szokás, aminek megváltoztatásával természetes úton csökkentheti az allergiás tüneteket - tanácsolja a Today Health cikke.

A gyógyszereikre sokan úgy tekintenek, mint a tünetek jelentkezése utáni megoldásra, azonban azokat megelőzésképpen is lehetne alkalmazni, már az idő javulásával, amikor érzi, hogy allergiája hamarosan jelentkezik.

Emellett nagy hiba, amikor az érintettek kinyitják az ablakot, ezzel beengedik a pollenes levegőt otthonukba, munkahelyükre. A kinti tevékenységeket, testmozgást pedig a reggeli helyett halassza a délutáni vagy az esti órákra, a pollen ugyanis a reggeli időszakban fejti ki legerősebben káros hatását.

Az esti lefekvés előtt gyorsan zuhanyozzon le, ezzel elkerülheti, hogy a kinti szennyeződést magával vigye a hálószobába. Mindemellett az is fontos, hogy ne diagnosztizálja önmagát és próbálja meg tüneteit a reklámokból ismert termékekkel kezelni. Súlyos és gyakori tünetek jelentkezése esetén vizsgáltassa ki magát allergológussal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat:

2024. Május 12. 08:54, vasárnap | Életmód

Krausz Ferenc: Magyarországon vannak olyan projektek, amelyekkel világszínvonalú eredményeket lehet elérni

Magyarországon vannak olyan projektek, amelyekkel hazánkban is legalább olyan esélyekkel lehet világszínvonalú eredményeket elérni, mint külföldön

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 10. 15:24, péntek | Életmód

Átadták a megújult KRESZ-parkot a Városligetben

A Liget Budapest Projekt részeként megújult a KRESZ-park és környezete a Városligetben. A közlekedési helyzeteket játékosan bemutató parkot Lázár János építési és közlekedési miniszter adta át pénteken.