Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Január 14. 13:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Jó úton halad Dombóvár

Jó úton halad Dombóvár

A fejlődéshez szükséges pénzügyi alapokat egy év alatt teremtették meg Dombóváron Pintér Szilárd polgármester vezetésével.

Az elmúlt év legnagyobb eredménye talán – amely egyelőre számokban mutatkozik meg, de annál nagyobb jelentőségű -, hogy a város pénzügyi helyzete stabilizálódott. Megközelítőleg fél milliárdos hiányt hagyott hátra az előző városvezetés. Félbehagyott kampányberuházások, észszerűtlen gazdálkodás, kifizetetlen számlák, műszakilag megkérdőjelezhető pályázati beruházások jellemezték városunkat 2019. október 13-ig. A legtöbb esetben felmerült a szabály- és törvényszegés gyanúja, ezért 2020-ban közel húsz feljelentés történt az ügyek tisztázása érdekében.

A kormány 135 millió forint összegű rendkívüli segítségnyújtásának és a szakszerű pénzügyi döntéseknek köszönhetően a szállítói követelések kiegyenlítésre kerültek és a vírushelyzet miatt történt kormányzati elvonások ellenére év végére a város pénzügyi helyzete stabillá vált. A folyószámlahitel – amely a korábbi években év végére elapadt – teljes egészében a város rendelkezésére áll. A város fizetőképes, az előző gyakorlattól eltérően január 1-jén több mint százmillió forint pozitív egyenleget mutatott a főszámla. Kifizetetlen számla nincsen. Ilyen pénzügyi helyzet az elmúlt tizennyolc évben egyszer sem volt tapasztalható Dombóváron.

Továbbá múlt év végén a kormány döntött, és az új mentőállomás, valamint a térség sport és szabadidős centrum megépítésének folyamata elindult. A két beruházás előkészítésére 276 millió forint forrást biztosítanak. A városvezetés továbbra is bizakodó az SZTK felújításával kapcsolatban.

Pintér Szilárd polgármester folytatni kívánja az észszerű, megfontolt gazdálkodást 2021-ben, amellett, hogy számos beruházás fog elindulni és újabb pályázati forrásokra számít, valamint továbbra is bízik a lakosság konstruktív együttműködésében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.