Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Augusztus 13. 09:54, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Kedden kezdődik a Kaposfest

Kedden kezdődik a Kaposfest

Világszínvonalú klasszikus kamarazenei koncertek, változatos kiegészítő programok - cigányzenekari, gospel, könnyűzenei műsorok -, kiállítások is várják a Kaposfest közönségét

Az évente 15 ezer helyszíni érdeklődőt és világszerte 70-80 millió rádióhallgatót vonzó fesztivál 14 kamarazenei koncertjére alig egy hónap alatt elfogytak a bérletek. Olyan nemzetközi hírű művészek lépnek fel a Szivárvány Kultúrpalota színpadán, mint például Kocsis Zoltán, Ivry Gitlis, Kelemen Barnabás, Alina Ibragimova, Jonathan Cohen és Nicolas Altsteadt.

Néhányan már korábban is jártak a fesztiválon, olyan jól érezték magukat, hogy nagy hagyományú rangos fesztiválok helyett a Kaposfestet választották. "A programot a művészekre szabom. Kitalálom, milyen művek illenek hozzájuk. Nem vagyunk sztárcentrikusak, de az igazán legnagyobbakról van szó, akik azt várják, hogy ráérjenek ebben a periódusban. Megjegyzem, mindig hozok új, fiatal és feljövő művészeket is" - mutatott rá korábban az MTI-nek Kokas Katalin, a fesztivál alapítója és művészeti vezetője, példaként említve a csellista Devich Gergelyt.
A klasszikus zenei programot több jelentős esemény is színesíti. Több kiállítás is nyílik egy időben a fesztivál koncertjeivel. Köztük található az Esterházy műkincsek eddig még sehol be nem mutatott anyaga, Juan Gyenes fotóművész képei, valamint egy kortárs kiállítás. A Kortársak című tárlat 22 alkotása közül 11 meghívott neves festőművész munkáiból, 11 pedig nyilvános pályázat útján bekerült alkotásokból áll.
A tárlat anyagát Sturcz János művészettörténész állította össze. "Minthogy a fesztiválon modern zeneművek is elhangzanak, úgy véltem, a képeknek is korunkból valóknak kell lenniük. Nem valamiféle nagy központi témát jelenítünk meg, de olyan alkotásokat válogattam, amelyek a mai magyar festészetben fontosak" - fogalmazott Sturcz János.
A többi kiegészítő program között megtalálhatók Réz András zenés filmklubjai és a napi koncertek előtt látogatható zenemű-ismertetők. A zenei programot kiegészíti Oláh Ernő cigányzenekara, a Bolyki Soul&Gospel Kórus és a Holdviola koncertje.
Nemcsak a felnőtt bérletek voltak kelendők, a 3500 forintos "fesztiválpárna" az ifjú publikumnak szól, ezzel a szabadon maradt helyekre lehet leülni mind a 14 koncerten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!