Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2024. Január 12. 09:20, péntek | PR

K&H: a diákoknak is fontos a biztosítás

K&H: a diákoknak is fontos a biztosítás

érdemes mielőbb megismerni a lehetőségeket

A hosszúra nyúlt téli szünetben megszaporodtak a balesetek: a Magyar Biztosítók Szövetségnek tapasztalatai azt mutatják, hogy az otthonokban keletkező tűzesetek mintegy hatodát november végétől az év utolsó napjáig tartó időszakban jegyezték fel. Ebben a periódusban gyakoribbak a közúti koccanások és a sportbalesetek is. A károk enyhítésében segíthetnek a különféle biztosítási módozatok, amelyeket nem árt már minél fiatalabb korban megismerni.

A fiataloknak sokszor nem teljesen érthető, hogy mire szolgálnak a különféle biztosítási módozatok. A K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő játékos formában mutatja meg a 9-17 éves korosztálynak, hogyan, mikor és mire érdemes biztosítást kötni. De hasznos lehet a szülőknek is megismertetni a gyerekekkel a különféle biztosítási megoldásokat, ehhez ad ötleteket a K&H összeállítása is.

játékosan

Sokan nem tudják, hogy minden 3-18 év közötti gyermeknek alanyi jogon jár az állam által finanszírozott általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás. Ez a kockázati életbiztosítások csoportjába tartozó biztosítási módozat néhány káreseményre (baleseti halál, rokkantság, csonttörés) fizet jelképes összegű kártérítést. Ezért érdemes lehet a szülőknek ezt saját költségükre kiegészíteni, ugyanis a biztosítók statisztikái szerint a leggyakoribb személyi sérülés csonttörésből és csontrepedésből adódik a 3-18 év közötti fiatalok körében.

A szünidő alatt gyakoriak a sportból származó balesetek is ebben a korosztályban. A sítáborok, sítúrák visszatérő eleme a sérülés. Fontos felhívni rá a figyelmet, hogy az állami alapbiztosítás nem helyettesíti az utasbiztosítást egy külföldi utazás vagy tábor során, a külföldi ellátás költségei magasak lehetnek, így arra továbbra is ajánlott külön utasbiztosítást kötni.

Mindemellett, ha a gyermekeinkről van szó, sokak számára a teljeskörű védelem a legfontosabb. A fiatalok ugyanis nem csak saját magukban, hanem mások javaiban is hajlamosak kárt okozni. Egy csapásra veszélybe kerülhet a szomszéd autója, ablaka, a kárt pedig a szülők kötelessége megtéríteni. A K&H szakértői ezért azt ajánlják, hogy a gyermekes családok lakásbiztosításukat lehetőség szerint egészítsék ki felelősségbiztosítással is. Ez a nem-életbiztosítások csoportjába tartozó módozat megtéríti a kárt a szülők helyett a szerződésben szereplő biztosítási összegig.

vetélkedve

Az ifjúság számára hasznos segítséget nyújthat a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedője, amely játékos formában ismerteti a versenyzőkkel hogyan, mikor és mire érdemes biztosítást kötni. A megmérettetés legjobbjai egyúttal biztosíthatják helyüket a döntőben, ahol értékes nyeremények várnak rájuk. A játék első – online – fordulója már javában zajlik, a feladatsorokat 2024. január 26-ig lehet beküldeni. A vetélkedő népszerűségét mutatja, hogy 2010 óta összesen közel 80 ezer diák vett részt rajta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 11:36, péntek | PR

Hibátlannak minősítették a Jánosik Kft.-t

Minden év májusában teljes körű átvilágítást végez egy erre szakosodott cég a Jánosik és Társai Kft.-nél. Az idei auditon sem találtak hibát a társaság tevékenységének, szinte mindenre kiterjedő, tüzetes átvizsgálásakor .

2024. Május 24. 09:38, péntek | PR

Időmenedzsmenttel a hatékony munkavégzésért

Egymást érő feladatok, lehetetlen határidők, párhuzamos feladatkörök – ki ne érezné néha kevésnek a nap huszonnégy óráját vagy legszívesebben klónoztatná magát, hogy mindennel időben végezni tudjon?

2024. Május 23. 13:58, csütörtök | PR

K&H: a fiatalok több mint ötöde képtelen félretenni

tízből majdnem négyen viszont rendszeresen spórolnak

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén