Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. November 17. 09:40, szombat | Helyi
Forrás: Polgármesteri Hivatal Dombóvár

Korszerű természettudományos laboratórium kialakítása kezdődik meg az Apáczai iskolában

Korszerű természettudományos laboratórium kialakítása kezdődik meg az Apáczai iskolában

Dombóvár Város Önkormányzata közel 300.000.000 forint uniós támogatást nyert a „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban” című pályázati kiíráson.

A beruházásnak köszönhetően a természettudományos laboratórium kialakítása mellett tárgyi eszközök beszerzésére és pedagógusok képzésére is sor kerül.

A projekt célja az Apáczai Csere János Bölcsőde, Óvoda, Általános és Középiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium középiskolájában egy modern technológiával felszerelt, a korszerű pedagógiai igényeknek megfelelő fizika, kémia, biológia és földrajz szaktantárgyak oktatását segítő iskolai laboratórium kialakítása, amely több iskola tanulóit és szaktanárait képes majd fogadni.

A pályázat keretében az Apáczai Csere János Szakközépiskola területén lévő lapos tetős épület szintráépítéssel történő bővítése, az elavult és a teljes épületegyüttes képéhez nem illeszkedő építési mód kiváltása történik meg. A beruházásnak köszönhetően a laboratórium tárgyi eszközeinek beszerzésére, beüzemelésére, a fejlesztés helyszínének fizikai szempontból történő alkalmassá tételére kerül sor. Egyben megkezdődik egy tananyagfejlesztő munka, mely a laborgyakorlatok kísérleteit dolgozza fel, és összehangolja a természettudományos tantárgyak tantárgyi struktúrájával.

Az így létrejött fejlesztés eredményeként 2013. szeptemberére kialakított természettudományos laboratórium fogadni tudja az együttműködő 15 iskola diákjait és pedagógusait. A korszerű laboratóriumi munkát megvalósítani képes és a tanulók széles körét a kísérletezésbe bevonó szakemberek alkalmazása, valamint a projektidőszakban lebonyolított tanórák anyagi feltételeinek biztosítása valósulhat meg a projektnek köszönhetően. Cél a magas színvonalú természettudományos oktatás és tehetséggondozás személyi és tárgyi feltételrendszerének biztosítása, a természettudományos képzésekhez kötődő szakmai, valamint felsőoktatási intézményekbe történő további tanulmányok ösztönzése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.

2024. Május 07. 08:24, kedd | Helyi

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Buzánszky Jenő 99 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én született Újdombóváron.

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.