Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Augusztus 30. 17:52, kedd | Helyi
Forrás: DÖPTE

Lezárult a „Konda-völgy éve” programsorozat

Lezárult a „Konda-völgy éve” programsorozat

A szombati záró rendezvénnyel véget ért az a közel egy éves értékmegőrző és -teremtő munka, melyet a Dombóvári Önkéntes Polgári Természetőr Egyesület végzett. A rendezvény mellett a program eredményeiről is írunk.

Dávid Gyula, az egyesület elnöke kérdésünkre elmondta, hogy az egy év alatt több túrát szervezetek és megannyi előadást bonyolítottak le a természet iránt érdeklődők számára. Programjuk megvalósításához jelentős támogatást biztosított Dombóvár Város Önkormányzata és a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás pályázata. A minisztériumi támogatásból valósult meg a záró rendezvény is.

Olyan neves előadókat sikerült megnyerniük, akik szakmájukban elismert munkát végeznek. Így tartott előadást a szekszárdi Zöldtárs Alapítvány elnöke, Baka György a környezet- és klímavédelem fontosságáról, valamint Nagy Gábor, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Területfelügyelője és vadászati referense az aranysakál hazai előfordulásáról. Az előadásoknak gyakorlati része is volt. Klitzsch Ildikó a dombóvári Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium pedagógusa vízminőség vizsgálatokat végzett, melybe aktívan bevonta a jelenlévőket.

A program zárásaként levetítették azt, a közel tízperces dokumentumfilmet, amely a Kis-Konda-patak völgyét mutatja be.

Dávid Gyula hozzátette, hogy több kiadvány is napvilágot látott az egy év alatt. Információs térkép készült a teljes Konda-völgyről. Kiegészítették a területet bemutató információs füzetet, felújítottak több köztéri táblát, átereszeket tisztítottak ki, tájékoztató táblákat helyezve ki a Szilfás-puszta és Szakcs közötti szakaszra. Szakcson a Konda-patak forrásának környezetét tették rendbe, táblát és pihenőpadot helyeztek ki, valamint emlékfát ültettek. Védárokkal óvták meg a Konda-völgy felső szakaszát. Összesen 150 méter hosszan alakítottak ki itt szikkasztóárkot. Ezzel elkerülhető lesz, hogy a mezőgazdasági területekről lemosódó talaj a Konda-patakba áramoljon.

Becsléseik szerint több százan vettek részt a programban, a legfiatalabbaktól az idősebb korosztályig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.