Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Június 29. 19:40, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Maradhat tisztségében a dombóvári polgármester

Maradhat tisztségében a dombóvári polgármester

Megsemmisítette a Szekszárdi Törvényszék a Szabó Loránd, Dombóvár független polgármestere tisztségének összeférhetetlenségéről szóló képviselő-testületi határozatot - mondta Csullag Józsefné, a törvényszék szóvivője.

A törvényszék háromtagú bírói tanácsa csütörtökön nem peres eljárásban hozta meg a döntést. A fideszes többségű dombóvári képviselő-testület még május 24-én mondta ki a polgármester tisztségének összeférhetetlenségét, miután a Kúria 2012 januárjában jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a helyi politikust, ugyanakkor előzetes mentesítésben is részesítette. Szabó Loránd június 1-jén felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a törvényszékhez, amelyben a testületi határozat hatályon kívül helyezését kérte.

Mint Csullag Józsefné elmondta, a törvényszék a határozat megsemmisítését azzal indokolta, hogy a testület a törvényes határidőn túl, május 24-én hozta meg a határozatot. Kerényi Zsolt (Fidesz-KDNP) alpolgármester március 21-én indítványozta a polgármesteri tisztséget érintő összeférhetetlenség megállapítását. Az önkormányzati törvény szerint a testületnek a kezdeményezéstől számított 30 napon belül kell döntenie, ez pedig április 21-én lejárt - mondta a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.