Városlista
2020. október 19, hétfő - Nándor

Hírek

2020. Október 17. 20:51, szombat | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Megújultak a városi civil- és sportszervezetekkel való együttműködés keretei

Megújultak a városi civil- és sportszervezetekkel való együttműködés keretei

2020. október 1-től a Civil Fórum helyett a Dombóvári Civil Szövetség működik, a sportszervezetek számára pedig a Dombóvári Sportszövetség biztosít lehetőséget az együttműködésre és érdekeik közös kifejezésére.

2020. október 1-jétől a sporttevékenységet nem végző civil szervezetek részvételével a Civil Fórum helyett a Dombóvári Civil Szövetség működik, a sportszervezetek számára pedig egy másik különálló, konzultatív és javaslattevő grémium – a Dombóvári Sportszövetség – biztosít lehetőséget az együttműködésre és érdekeik közös kifejezésére.

Mindkét városi szövetség célja a tagjainak informálása és összefogása, illetőleg a társadalmi szerepvállalásuk erősítése. 2021-től mind a civil keretből, mind a sportkeretből az a szervezet részesülhet önkormányzati támogatásban, amely tagként részt vesz az érintett szövetség munkájában. A Civil Szövetség tevékenységének szervezését és koordinálását a Civil Tanács, míg a Sportszövetségét a Sporttanács végzi. Mindegyik tanács öt-öt főből áll, tagjait az adott szövetség választja meg titkos szavazással három évre a tagszervezetek által jelölt személyek közül.

Mindkét szövetség akkor tölti be rendeltetését, ha minél több városi szervezet részt vesz benne, ezért szükséges a tagsági kör kialakítása. Amennyiben ez tisztázott, akkor fog sor kerülni mindkét szövetség esetében külön-külön az alakuló ülés összehívására, amelyen elfogadásra kerül a szövetségek szervezeti és működési szabályzata, illetve a tagok megválasztják a tanácsok elnökét és tagjait.

A szövetségekbe való jelentkezésre külön adatlapok szolgálnak, amelyek szerkeszthető formában letölthetők az önkormányzat honlapjáról, a Lakóhelyünk/Civil szervezetek, illetve a Lakóhelyünk/Sportszervezetek menüpontból.

A kitöltött és aláírt dokumentumokat a dombóvári Városházára (Szabadság utca 18.) kell eljuttatni. Az alakuló ülések november végére tervezett összehívására tekintettel az október folyamán a szervezetek részére kiküldött nyilatkozatok visszaküldésére 2020. november 10. napja lett megjelölve, de mindegyik városi szövetséghez a későbbiek során is bármikor csatlakozni lehet.

Dombóvár Város Önkormányzata

Címkék: civil szervezet

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 19. 08:34, hétfő | Helyi

Felavatták a Nemzeti Összetartozás terét, Dombóvár Trianon-emlékművét

Október 18-án ünnepélyes keretek között felavatták a Nemzeti Összetartozás terét, Dombóvár Trianon-emlékművét.

2020. Október 15. 10:54, csütörtök | Helyi

Karate Magyar Bajnokság - Eger

A Dombóvári Karatesuli beszámolója.

2020. Október 14. 08:58, szerda | Helyi

Új ügyfélfogadási rend a dombóvári önkormányzatnál

A Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal egyes részlegei 2020. október 12. napjától távmunkában dolgoznak, ennek (és az országos gyakorlatnak) megfelelően az ügyfélfogadás rendje is változik.

2020. Október 14. 08:43, szerda | Helyi

A biztonságért a fűtési szezonban is tenni kell!

Otthona biztonságáért mindenki sokat tehet.