Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Augusztus 14. 10:04, kedd | Helyi
Forrás: MTI/Fotó: ozora.hu

Ozora beperli a fesztiválszervezőket hitelrontásért

Ozora beperli a fesztiválszervezőket hitelrontásért

Hitelrontásért pert kíván indítani, és kártérítést követel Ozora polgármestere a településükhöz közeli Dád pusztán tartott, ozorai fesztiválként ismert rendezvény szervezőjétől,

mert a botrányba fulladt fesztivál a község rossz hírét keltette.

Schranz Istvánné (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-nek küldött keddi közleményében úgy fogalmazott: "nem tűrhetem tovább, hogy településünk imidzsét tovább rontsa a fesztivál körüli negatív sajtó".
A polgármester aláhúzta, településük nevét már egy évtizede jogtalanul használják a szervezők, tekintve, hogy a rendezvényt nem Ozorán, hanem Dád pusztán rendezik, és Dád puszta Fejér, Ozora község pedig Tolna megyében található.
Schranz Istvánné közölte: önkormányzatuk minden tekintetben elhatárolódik a fesztiváltól, és jogi lépéseket tesznek, hogy a rendezvény a település nevét tovább ne használhassa, az eddigi sérelmeikért, hitelrontásért pedig a szervezőket az önkormányzat bepereli, tőlük kártérítést követel.
A múlt héten tartott nagyszabású rendőri akció során a fesztiválról a rendőrség több mint félszáz embert állított elő, és kábítószergyanús anyagokat, kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához szükséges eszközöket foglaltak le.
A rendőrségi razzia után az országos rendőrfőkapitány indoklás nélkül visszavonta a sárbogárdi rendőrkapitány megbízatását, és vizsgálatot rendelt el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Címkék: Ozorai fesztivál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!