Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Június 26. 11:55, kedd | Helyi
Forrás: Bálintné Jauch Rita/dobrokoz.hu

Praktikák Házai a legszegényebb családokért

Praktikák Házai a legszegényebb családokért

Praktikák Háza néven készség- és képességfejlesztő szobákat alakítanak ki Kisvaszaron, Döbröközön, Nagyhajmáson és Szágyon a Köz-Tér-Háló projektben. A célt szolgáló épület-felújítások március óta zajlanak.

Döbröközön májusban már véget is értek a munkálatok, így megtörténhetett a felújított ház műszaki átadása. Kialakítottak itt egy mosodát, egy konyhát és egy varrósarkot, amelyek helyszínei lesznek különböző képzéseknek és közösségi összejöveteleknek.

Bár a felújításon túl vannak, a döbröközi Praktikák Házának ünnepélyes átadó ünnepségre várhatóan csak július végén kerül sor, miután a helyiségeket ellátják bútorokkal és felszerelik a szükséges eszközökkel.

Az uniós és magyar állami források felhasználásával megvalósuló projekt célja a hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő családok felzárkóztatása a közösségi térségi szakmaközi hálózat segítségével és a helyben elérhető mentorok támogatásával.

További képeket talál a felújított döbröközi házról a település hivatalos honlapján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.