Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Május 13. 19:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Weimann Krisztina, helyi híreink szerkesztője

Richárd a természetismeretben is „úszik”

Richárd a természetismeretben is „úszik”

Kitűnően szerepelt az Apáczai Kiadó szivárványos újságjában alsó tagozatosoknak meghirdetett természetismereti levelezős verseny országos döntőjében Várteleki Richárd, a dombóvári Szent Orsolya negyedikese.

A hét levelezős forduló feladatlapjainak kiértékelése után az ország legjobbjait minden évfolyamból meghívták az országos döntőre. A diákoknak itt minden külső segítség nélkül, csak a saját tudásukra hagyatkozva kellett bebizonyítaniuk, hogy méltán kerültek a legjobbak közé.

Az 1800 indulóból 60 diák érkezett az ország különböző pontjairól a negyedik évfolyamosok május 9-én megrendezett természetismeret versenyére, hogy megoldja a központilag összeállított tesztet.

Az első tíz helyezett tanulót és tanítóját értékes könyvekkel és oklevéllel díjazta az Apáczai Kiadó, köztük Várteleki Richárdot, a dombóvári Szent Orsolya Iskolaközpont tanulóját (felkészítő: Farkasné Sárosi Csilla) is, aki az előkelő 5. helyet szerezte meg.

Richárd a természetismeret mellett úszásban is profi. Tavaly a Dombóvári Sportiskola Egyesület az év úszójának választotta, legutóbb pedig május 5-én szerzett négy arany- és egy bronzérmet a budapesti XIII. Finis BVSC Kupa Nemzetközi Úszóversenyen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.