Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Június 24. 12:20, vasárnap | Helyi
Forrás: facebook.com/Sconcertorchestra, wasbeeasteurope.hu

Sásdi zenekar az első BEGA FEST csúcsán

Sásdi zenekar az első BEGA FEST csúcsán

Brillírozott a Sásd Városi Koncert Fúvószenekar a WASBE-tagszervezet Fúvószenekarok és Együttesek Magyarországi és Közép-Kelet-Európai Szövetsége nemzetközi versenyén.

A WASBE (World Association for Symphonic Bands and Ensembles - Szimfonikus Fúvószenekarok és Együttesek Világszövetsége) ajánlására, annak támogatásával 2003-ban megalakult szövetség első alkalommal rendezte meg a hétvégén a BEGA FEST Nemzetközi Fúvószenekari Versenyt. A vajdasági Nagybecskerekre (Zrenjanin) számos helyről érkező zenekarok gyermek, ifjúsági, nyitott és felnőtt kategóriában indulhattak.

A június 23-án felnőtt kategóriában szereplő Sásd Városi Koncert Fúvószenekar I. helyen végzett a maximális 100-ból 96 pontot és egyben Kiemelt Aranydiplomát kiérdemelve a nemzetközi zsűritől. Mi több, az együttes meghívást kapott egy oroszországi nemzetközi fúvószenekari fesztiválra.

A részvételt nagyban megkönnyítette a Nemzeti Kulturális Alap támogatása, amelyet a Sásdi Általános Művelődési Központ nyert el egy sikeres pályázat eredményeként - tudtuk meg hírünk rögzítését követően Szeifer Csaba intézményegység-vezetőtől.

A zenészek sikeréhez ezúton is gratulál az infoDombóvár.hu portál.

Képünk (fotó: Kerekes László) a zenekar április végi, fényjátékkal kísért dombóvári koncertjén készült. További infók: www.facebook.com/Sconcertorchestra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.