Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Január 02. 07:25, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu

Őssejtbotrány: a plasztikai sebész állítja, nem csalt

Őssejtbotrány: a plasztikai sebész állítja, nem csalt

Nevetségesnek tartja személyével kapcsolatban a csalás gyanúját Seffer István.

A plasztikai sebész – aki az őssejtbotrány miatt indult nyomozás egyik gyanúsítottja – a Magyar Nemzetnek hangsúlyozta, a kaposvári klinikának volt engedélye az őssejtkezeléssel kapcsolatos tevékenységre. Hozzátette, a nyomozati iratokat látva felvetődhet az ügyben számos bűncselekmény gyanúja, de ő azokról a kezelésekről, amiket a fővárosi Nyírő Gyula Kórházban, illetve szállodai szobákban végeztek, nem tud.

A nyilvánosság előtt mutatná meg a kaposvári klinika őssejtkezelésekkel kapcsolatos dokumentációját Seffer István plasztikai sebész. A szakember a lapnak hangsúlyozta, amint a nyomozás lehetővé teszi, be fogja bizonyítani ártatlanságát. Állítása szerint az őssejtkezeléssel kapcsolatos tevékenységre a kaposvári klinika rendelkezett engedélyekkel. Hozzátette, az ügyben rajta kívül még számos gyanúsított szerepel.

Ismeretes, az őssejtbotrány kapcsán a rendőrség kilenc személyt gyanúsított meg. Az érintettek között szerepelt többek között Pákh Imre műgyűjtő, Fásy Ádám műsorvezető, Seffer István plasztikai sebész. A nyomozó hatóság szerint egy amerikai állampolgárságú személy megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy magyar irányítású őssejtkutató labor és egy magyar tulajdonú magánklinika szervezésében, anyagi ellenszolgáltatás fejében 2007-tõl őssejtkezeléseket végzett.

A főügyész tájékoztatása szerint a csalás gyanúja az ügyben azért is megállhat, mert az érintettek fizettek a kezelésekért, de nem rendelkeztek kellő információval azok esetleges mellékhatásairól. A terheltek vonatkozásában várhatóan a héten dől el, hogy a hatóság szerint ki és milyen minőségben vett részt a csalásban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben