Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Április 14. 18:00, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Szabadtéri tűzesetekhez és műszaki mentéshez is vonultak a dombóvári tűzoltók a hosszú hétvégén

Szabadtéri tűzesetekhez és műszaki mentéshez is vonultak a dombóvári tűzoltók a hosszú hétvégén

Tolna megye lánglovagjai összesen 21 tűzesethez és 7 műszaki mentéshez vonultak.

Az április 10-e 0:00-tól érvényben lévő egész ország területét érintő tűzgyújtási tilalom betartásának fontosságát számos, az ünnepek alatt történt szabadtéri tűzeset igazolja.

Tűzesetek:
2020. április 9. - csütörtök
A kora délutáni órákban, egy melléképületben autógumi és széna kapott lángra Nakon, a Fő utcában. A kiérkező dombóvári egységek egy vízsugárral verték vissza a lángokat.

Mintegy negyven négyzetméteren lángolt az avar és gaz Koppányszántón, a Szabadság utcában, csütörtök délután. Tamási település önkéntes tűzoltói egy vízsugárral és kézi szerszámok segítségével számolták fel a káresetet.

2020. április 10. - nagypéntek
Családi ház udvarában felhalmozott növényi hulladék égett Dombóváron, a Gárdonyi utcában, péntek reggel. A város lánglovagjai két fecskendővel érkeztek a helyszínre, ahol az öt négyzetméternyi tüzet végül egy gyorsbeavatkozóval oltották el.

Körülbelül tíz köbméternyi használt akácoszlop és szőlőtuskó égett negyven négyzetméteren, nagypéntek reggelén, Szekszárdon, a Baranya völgyben. A megyeszékhely lánglovagjai a keletkezett tüzet 3 vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el.

Teljes terjedelmében égett egy személygépjármű Vékényen a fő utcában. A tűzesethez Bonyhád hivatásos és Szászvár önkéntes tűzoltóit riasztották, akik két vízsugárral szorították vissza a lángokat.

Fél hektáron égett le a nádas Tamásiban, a Csollányos pusztán péntek kora délután. A település önkéntes tűzoltó egyesülete egy fecskendővel érkezett a kárhelyszínre, ahol a nádas és a fenyőerdő aljnövényzete még foltokban izzott. Az egységek a tüzet puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámok segítségével oltották el.

2020. április 11. - szombat
Kétszáz négyzetméteren lángoló aljnövényzethez, valamint fasorhoz riasztották a paksi tűzoltókat szombaton, a Vácika dűlőn található Lovastanyához. A kiérkező egységek három vízsugárral verték vissza a lángokat.

2020. április 12. - vasárnap
Tamási külterületén, Csollányos pusztán, egymáshoz közeli két helyszínen égett nádas és foltokban fenyőerdő aljnövényzete. A káresethez Dombóvár Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksága két szerrel, Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesülete egy fecskendővel érkezett. Az egységek a tüzet vízsugarakkal és kéziszerszámok segítségével oltották el.

Egy hektártárnyi területen lángolt az avar és a gaz késő délután, Fürgéden, ahol a keletkezett tüzet Tamási önkéntes tűzoltói egy vízsugárral és kézi szerszámok segítségével oltották el.

Lángoló személygépkocsihoz vonultak Tamási önkéntes tűzoltói vasárnap, az esti órákban, a 6313-as út 20. kilométerszelvényéhez. Az egység két vízsugárral oltotta el a keletkezett tüzet.

Egy személygépkocsi kipufogója gyulladt ki Bonyhádon, a Gyár utcában. A helyszínre a település hivatásos és önkéntes tűzoltóit riasztották, a késő esti órákban. Áramtalanítás után a lángokat egy vízsugárral oltották el a kiérkező egységek.

Műszaki mentések:
2020. április 10. - nagypéntek
Két személyautó ütközött a 61-es főúton a Mászlonyi elágazó közelében a 82-es kilométerszelvénynél. A Tamási irányából Dombóvár felé közlekedő személyautó vezetője előzési manőver közben elveszítette uralmát a gépjármű felett. A gépjármű a szemből érkező gépkocsi oldalának csapódott, majd az árokba hajtott, ahol egyszer megperdülve a kerekein állt meg. A balesetben komolyabb sérülést senki sem szenvedett. A balesethez a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották. A könnyebb sérülteket a mentőszolgálat szakemberei ellátták. A helyszínt a rendőrség is biztosította.

2020. április 11. - szombat
Két személyautó ütközött Pakson, a 6-os számú főút 107-es kilométerszelvényénél, szombaton, a kora délutáni órákban, a volt Vasúti Múzeumnál. Az egyik gépjármű egy másikat vontatott, ezért a balesetben összesen három jármű és négy fő volt érintett. Egy fő könnyebben sérült. Rendőrség és a mentőszolgálat egységei is helyszínen tartózkodtak. A műszaki mentésben két paksi szer vett részt. A káreset felszámolása teljes útzár mellett zajlott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.