Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Július 01. 08:00, péntek | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Szombaton 41 strandon indul a Mozdulj Balaton!

Szombaton 41 strandon indul a Mozdulj Balaton!

Idén 34 Balaton-parti település 41 strandja csatlakozott a szombaton startoló Mozdulj Balaton! szabadidősport-rendezvénysorozathoz, melynek során ingyenes, szervezett sportlehetőségekkel várják az érdeklődőket

- tájékoztatta csütörtökön a főszervező az MTI-t.

Ács Lajos elmondta, 19. alkalommal rendezik meg az eseménysorozatot, amely nyolc héten át tart, hétvégente biztosítva szervezett programokat a sportolni vágyóknak, strandolóknak. Arról is beszámolt, hogy évről évre nő a program népszerűsége, ami annak is köszönhető, hogy folyamatosan fejlesztik az eszközparkot. Tavaly 39 ezren regisztráltak a szervezett eseményekre, de ennek többszöröse használja a telepített sporteszközöket, amelyek a hét minden napján ingyenesen hozzáférhetőek.

"Az elmúlt évek alatt már százmillió forintot meghaladó összegért telepítettünk sporteszközöket a résztvevő strandokra, amelyeken gondot fordítanak a homokos pályák karbantartására és a vízi eszközök időbeni kihelyezésére is" - fejtette ki Ács Lajos.

A programot a Honvédelmi Minisztériumhoz került sportért felelős államtitkárság négymillió, a Balaton Fejlesztési Tanács ötmillió, az érintett önkormányzatok pedig strandonként 130-130 ezer forinttal támogatják, aminek köszönhetően nem áll le a fejlesztés - tette hozzá.

"Az idei cél, hogy minden csatlakozó strandon legyen szabadtéri pingpong asztal, és az öt vízi sporteszközből legalább négy" - jegyezte meg.

A balatoni nyárhoz közel két évtizede hozzátartozó szabadidős rendezvénysorozaton a legnépszerűbb sportágaknak eddig a strandröplabda, a vízi játékok és a strandfoci bizonyultak, de közkedvelt volt a tollaslabda, az asztalitenisz, a fitt gépek használata, a streetball, a teqball és a lábtenisz is - a beszámoló szerint.

A csatlakozó települések többnyire egy-egy strandjukkal neveztek be a programba. Balatonfüred, Gyenesdiás, Balatonszárszó, Balatonszemes és Balatonföldvár továbbra is két-két stranddal vesz részt az eseményeken, Balatonszemes, pedig a települések közül elsőként, harmadik strandjának felvételét is kérte. A hétvégi szervezett programnapok általában szombatonként lesznek, és 14 órakor kezdődnek, de ez strandonként eltérő lehet. A csatlakozott strandok listája és a helyi szervezők elérhetősége hamarosan felkerül a mozduljbalaton.hu honlapra - közölte a főszervező.

A programsorozat a hagyományos vonyarcvashegyi sporttalálkozóval zárul augusztus 27-én, ahol a Mozdulj Balaton! tavaly elhunyt ötletgazdájáról és korábbi főszervezőjéről, Bartsch Jánosról elnevezett Örökös Vándordíjért mérkőznek majd meg egymással a strandok csapatai.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.