Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Május 11. 18:00, péntek | Helyi
Forrás: dobrokoz.hu

Több ezer éves is lehet a döbröközi lelet

Több ezer éves is lehet a döbröközi lelet

A döbröközi majális levezetésére tett néhány kilométeres túra közben csontvázat találtak egy löszfalban a Delta Turista Egyesület tagjai. Ha a régészek feltételezése helyes, őskori leletről van szó.

A főleg a Dél-Dunántúl természeti kincseit felfedező, a turistaútvonalak karbantartása terén is igen aktív Delta Turista Egyesület tagjai az alkalmi túrán megtalált leletet változatlanul hagyták és megtették a bejelentést.

A május 8-án Döbröközre érkező régészek - köztük Dr. Szabó Géza - megvizsgálták a helyszínt és részleges, leletmentő feltárást végeztek. Elmondásuk szerint feltehetően egy őskori, több ezer éves csontvázat találtak a túrázók, amely a lengyeli kultúra korából származhat. A csontváz közelében ráadásul cseréptörmelék is előkerült, valószínűleg szintén ennek a kultúrának a hagyatéka. A feltételezést azonban a régészeknek további kutatással kell alátámasztaniuk, amelynek eredményeire még várnunk kell.

A hivattkozásokra kattintva nagyobb felbontásban nézhet képeket a leletről Döbrököz honlapján: csontváz és lelőhely.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.