Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Május 10. 13:30, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Több mint tíz fokos lehűlés jön a fagyosszentekkel

Több mint tíz fokos lehűlés jön a fagyosszentekkel

Több mint 10 fokos lehűlést hoz a hétvégén, a fagyosszentek idején érkező hidegfront - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa csütörtökön az MTI-vel.

Vadász János elmondta: Pénteken még a csütörtökihez hasonlóan napos, nyáriasan meleg idő lesz, a hőmérséklet 27-30 Celsius-fokig emelkedhet. Csapadék nem várható és a szél mérsékelt marad, csak néhol fordulhatnak elő erősebb széllökések. Néhol megjelenhetnek fátyolfelhők az égen, de a zavartalan napsütésben a déli órákban erős lehet az UV-B sugárzás, a napon akár 20 perc alatt is le lehet égni.

A hidegfront várhatóan szombat délután éri el az országot. Az országban bárhol előfordulhat eső, zápor, helyenként zivatar is. Vasárnap inkább a déli, délnyugati területeken lehet elszórtan csapadékra számítani. Ezzel együtt szombatról vasárnapra több mint 10 fokot hűl a levegő. Míg szombaton 25-30, vasárnap már csak 13-18 fokig emelkedhet a hőmérséklet - hangsúlyozta a meteorológus. Bár a hétvégén érkeznek a fagyosszentek (szombaton van Pongrác, vasárnap Szervác, jövő hétfőn Bonifác napja), fagyra a hajnali órákban sem kell számítani - tette hozzá.

A front átvonulása után a jövő hét elején már egyre kevesebb helyen eshet az eső, de a hőmérséklet csak lassan emelkedik majd. A hét közepén is csak 17 és 22 fok közötti maximumok várhatók - mondta Vadász János.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.