Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2017. Március 26. 13:03, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Üvegszilánkot találtak egy Magyarországon is forgalmazott gombakonzervben

Üvegszilánkot találtak egy Magyarországon is forgalmazott gombakonzervben

Üvegszilánkot talált egy németországi vásárló a LaoGanMa márkájú, chiliolajban tartósított gombakonzervben, a termékből Magyarországra is került,

ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arra kéri a vásárlókat, hogy a konzerveket vigyék vissza a vásárlás helyére.

A Nébih honlapján tette közzé, hogy az Európai Unió tagállamait annak élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül értesítették a kockázatról, miután a termékben üvegszilánkot találtak.

A kínai szállítmány egy holland vállalkozáson keresztül érkezett az unióba, és a holland közvetítőn keresztül Magyarországra is szállítottak a termékből. A LaoGanMa márkájú, 210 grammos üvegkonzerv chiliolajban tartósított gomba január 13-án érkezett Magyarországra.

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy ellenőrizzék a január 13-a után vásárolt termékeket. Akinek van ilyen terméke, semmiképp se fogyassza el, hanem vigye vissza a vásárlás helyére - szólított fel a hivatal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 10:02, kedd | Belföld

Éjfélkor jár le az szja jóváhagyásának határideje

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát hétfőn - közölte a rendőrség a police.hu-n.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Nagy István: már 184 millió új fát ültettünk erdeinkben

Tartósan sikerült megfordítani a negatív erdőtelepítési trendet az országfásítási program 2019-es meghirdetésével: az elmúlt öt évben 184 millió új fát ültettünk el