Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. November 08. 22:25, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Vádemelési javaslat volt dombóvári iskolai vezetők ellen

Vádemelési javaslat volt dombóvári iskolai vezetők ellen

Vádemelési javaslattal zárta le a rendőrség a dombóvári Herceg Eszterházy Miklós - korábban 516. sz. Ipari - Szakképző Iskola volt vezetőinek ügyében indított nyomozást.

A korábbi igazgatót és helyettesét hivatali visszaéléssel gyanúsítják - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) kedden az MTI-vel.

A főkapitányság bűnügyi osztályának tájékoztatása szerint Vida János és helyettese, Urbánné Patkás Márta 2007-től 2009-ig egy kétéves képzésben részt vevő diáknak úgy igazolta az iskola elvégzését, hogy a félévi vizsgákon nem jelent meg. A diák Urbánné Patkás Márta lánya volt.

A nyomozóhatóság szerint az iskola vezetője a hivatali visszaéléssel közokirat-hamisítást is elkövetett. Urbánné Patkás Mártát folytatólagosan elkövetett csalással is gyanúsítják, mert akkor is elszámolta a tanórák megtartását, amikor az iskolától távol volt.

A meggyanúsított igazgató 2010-ben nyugdíjba vonult, helyettese, aki 2011. júliusig megbízott igazgatója volt az intézménynek, jelenleg az iskola pedagógusa.
Az ügyben 2010. júliusban az önkormányzat fegyelmi vizsgálatot indított, de a büntetőeljárás jogerős lezárásig felfüggesztették.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.