Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Augusztus 09. 22:15, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Visszavonta az Országgyűlés Hivatalának adott közterület-használati ingyenességet Dombóvár polgármestere

Visszavonta az Országgyűlés Hivatalának adott közterület-használati ingyenességet Dombóvár polgármestere

Visszavonta Dombóvár független polgármestere azt az engedélyt, amely ingyenes közterület-használatot biztosított az Országgyűlés Hivatalának a Kossuth-szoborcsoportról történő mintavételhez.

Szabó Loránd döntéséről Gábor Ferenc, Dombóvár jegyzője csütörtöki, rendkívüli ülésen tájékoztatta a város képviselő-testületét.

A polgármester az MTI megkeresésére azzal indokolta augusztus 4-ei utasítását, hogy a közterület-használat ingyenességét távollétében Kerényi Zsolt (Fidesz-KDNP), jogköreitől megfosztott alpolgármester engedélyezte, noha az polgármesteri hatáskör.
Azt mondta, hétfőig dönt arról, hogy hozzájárul-e a közterület-használat ingyenességéhez. Az Országgyűlés Hivatalának - becslése szerint - mintegy kétmillió forintot kellene fizetnie a szobrok jelenlegi helyét biztosító szigeterdei park használatáért.
Gábor Ferenc, Dombóvár jegyzője az MTI-nek azt mondta: az utasítás végrehajtását ő és a hivatal városüzemeltetési irodavezetője megtagadta, így az engedély jelenleg hatályos. Kerényi Zsolt jogszerűen járt el, amikor Szabó Loránd szabadsága alatt helyettesítette a polgármestert - indokolt.
A város fideszes többségű testülete július 26-án fogadta el az Országgyűlés Hivatalával kötött megállapodást. E szerint a dombóvári testület hozzájárul ahhoz, hogy a szoborcsoportról, amely 1952-ig Budapesten, a Kossuth-téren állt, azonos méretű másolat készüljön; azt az eredeti helyszínen állítanák fel. Az alkotás másolata része lesz a tér 1944 előtti képzőművészeti arculata helyreállításának, amiről az Országgyűlés 2011. július 13-ai határozata rendelkezik.
Az Országgyűlés Hivatala a mintavételért másfél millió forintot fizet a dombóvári önkormányzatnak, a testület pedig határozatban javasolta az ingyenes közterület-használatot.
Dombóvár jegyzője elmondta, tudomása szerint a mintavételt már a napokban megkezdenék; a munka három-négy hónapot vehet igénybe.
A budapesti Kossuth tér rekonstrukcióját a Steindl Imre-program keretében 2014. május 31-ig végzik el.
Az MTI megkereste az Országgyűlés Hivatalát is, a hivatal az írásban feltett kérdésekre csütörtök késő délutánig nem válaszolt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!